maanantai 25. elokuuta 2008

[1] Ensimmäinen bloggaukseni


25.8.2008
Päätin kokeilla minäkin sitten jonkunlaista bloginpitoa.

Kimmokkeena tälle oli se, että koen vihdoinkin tajunneeni, että olen ollut jossain määrin harhassa "hienojen" elämänfilosofisten ajatusteni kanssa. Ja toisaalta - kaikkea ei viitsi kirjoittaa artikkelimuotoon. En kuitenkaan aio blogata henkilökohtaisia ihmissuhdeasioitani kuin korkeintaan hyvin yleisellä tasolla ja nimiä mainitsematta.

Olen tullut vihdoin siihen tulokseen, että olennaista elämässä ei ole pyrkiä olemaan mahdollisimman kiltti ja hyvä ihminen - ja pyrkiä miellyttämään muita mahdollisimman paljon. Olennaisempaa on oppia olemaan rehellinen ajatuksilleen ja tunteilleen ja pyrkiä kasvamaan omaksi aidoksi itseksi.

Aito ihminen on rehellinen myös suhteessa toisiin ihmisiin. Hän puhuu mitä ajattelee, ja uskaltaa antaa sekä positiivista että negatiivista palautetta silläkin uhalla että voi tulla hylätyksi.

Olen myös vuosikaudet liikaa ihannoinut stoalaista järkkymättömyyden filosofiaa. - Toinen ääripää on mielestäni Tommy Hellsteniläinen aikuisten "sisäinen lapsi"-filosofia. Saa nähdä mihin lopulta
tuolla akselilla sijoitun. Tämä riittääkin elämäni ensimmäiseksi bloggaukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.