lauantai 15. lokakuuta 2011

[28] Jumalalliset hardwaret ja softwaret

Anthony de Mello sanoo kirjassaan Havahtuminen, että (muistinvaraisesti) "...me emme ole se tanssi, vaan meidät tanssitaan..."

Näin muutama yö sitten intensiivistä unta, jossa julistin ihmisille, että olemme "vain" henkiä ja että meitä ei oikeastaan ole edes olemassa. Ja että ainoastaan Jumala on olemassa. Kaikki jotka kuulivat julistukseni, valaistuivat tässä unessani pikavauhtia.

Olen aiemmin blogissani ja muistaakseni myös kotisivullani spekuloinut, että olemme ehkä vain keskeytyssilmukoissa pyöriviä ohjelmistoja "Jumalan tietokoneessa". Tuli mieleen, että ohjelmisto on tässä ehkä väärä sana. Pikemminkin ehkä olemme vain prosessseja, jotka kulkevat pitkin "Isäämme" (jumalallista hardwarea) ja pitkin "Äitiämme" (jumalallisia softwareja eli ohjelmistoja).. Tämä kuulostaa ehkä sekavalta spekulaatiolta, mutta esimerkkinä voisi ottaa, että ehkä vain kuvittelen olevani Jarmo Antero Manninen, mutta todellisuudessa olenkin ehkä vain "henkiprosessi", joka kulkee pitkin , kenties jo etukäteen valmista, Jarmo Antero Manninen -ohjelmaa..Jumalan tietokoneissa. Tämä prosessi, joka minä ehkä olen, voin seuraavaksi vaikka syntyä muutama sata miljoonaa vuotta taaksepäin - vaikkapa dinosaurukseksi.