sunnuntai 10. toukokuuta 2009

[11] Profeetoille ja tuleville uskonnonperustajille - ajatusleikki

Juolahti mieleen seuraava lyhyt kuvitteellinen puhe.

"...Hyvä herrasväki, te siellä 10 000 vuotta tulevaisuudessa! Kuten tiedätte, perustin 2000-luvun alussa uskonnon nimeltä Zzz. Minun aikanani vitsailtiin, että jos perustaa hengellisen yrityksen, voi rikastua miljoonilla, kun taas huolellisella uskonnonperustamisella voi hankkia tililleen miljardeja.

Arvaan että te siellä olette alkaneet skitsoilla, että olinko minä ollenkaan historiallinen henkilö vai en, vaikka minusta jäi talteen kirjoituksia, valokuvia ja videonpätkiä. Kuulkaa: Jumalaa, jumalia tai muita "korkeampia" voimia kuin ihminen ateistisen naturalistisesti käsitettynä, ei voi vähempää kiinnostaa, uskotteko te minun olleen historiallinen henkilö vai ette. Ei ole väliä ovatko "myytit" minusta oikeasti tapahtuneet vai ovatko ne satua. Jos kertomukset ja dokumentit minusta antavat teille vielä jotain, niiden on pelattava teidän ajassanne, teidän nykyhetkessänne. Saatte ihan vapaasti edelleen skitsoilla, loiko Jumala maailman viime torstaina (teidän aikakaudellanne). Onko maailma luotu jossain historian pisteessä dinosaurusluineen päivineen ja niin edelleen...

Jumalaa ei säväytä se, miten uskomisbitit ovat aivoissanne. Hyvä herrasväki, ette tarvitse uskonaikakonetta, jolla voitte uskoa muinaisia kertomuksia todella tapahtuneiksi. Sen sijaan yrittäkää opetella rakastamaan ja armahtamaan, itseänne ja muita. Eri ihmisillä on perintö- ja muista kasvutekijöistä sekä erilaisista elämänkokemuksista johtuen erilaiset edellytykset rakkauteen, ja niinpä onkin Jumala ainoa mahdollinen "oikea" tuomari, joka näkee ihmisen suhteessa hänen edellytyksiinsä.

Hyvä herrasväki, elän vielä aikaa, jolloin asioita luokiteltiin tiukahkosti hyviksi ja pahoiksi,
eli siis jatkoimme erään pyhän kirjan alun mukaista hyvän ja pahantiedon puun hedelmien syömistä. Kuoleman jälkeisestä olotilastamme annettiin ymmärtää, että se on joku ikuinen autuus tai ikuinen rangaistus. Mielisairaaloiden suljetulla osastolla vahvassa maniassa oleva potilas voi kysyä jatkuvasti oletko hänen ystävänsä vai vihollisensa.

Toivottavasti, te hyvä herrasväki siellä 10 000 vuoden päässä, olette jo tajunneet, että me ihmiset elämme tällä maapallo-avaruusaluksellamme yhdessä. Vaikutamme jo pelkällä olemassaolollamme koko ajan toistemme elämiin, ja siihen, ketä tänne tulevaisuudessa syntyy. Välttäkää jo tästäkin syystä rajaamasta yhden atomijoukon todellisuudesta ja julistamalla tuo atomijoukko syylliseksi...."

Kyseessä oleva individi jatkoi puhettaan vielä sydämensä kyllyydestä , mutta minustakin tuntuu, että voimme lopettaa tähän.